Türkiye’de en çok elma bu ilde yetişir.
Niğde'de Ne Yetişir? Lahana tarımı Kaynarca Köyü civarında yoğunlaşmıştır. Eğitim: “Aydınlar İli” ismi verilen Niğde’de okulsuz köy yoktur. Tarım: Niğde ili Anadolu’nun buğday ambarı sayılan 10 il arasında yer alır.
Ne yazık ki, Amasya’da bu elmadan fazla kalmadı. Lahana tarımı Kaynarca Köyü civarında yoğunlaşmıştır. Fakat meyvecilikte ileri durumdadır. Okur-yazar nisbeti % 90’a yakındır. Niğde mutfağı ile tanınmaktadır. Bunlara ilâveten baklagiller, ayçiçeği, patates, buğday, arpa, çavdar, fasulye, nohut, sarmısak ve şekerpancarı da yetişir. Bitki Örtüsü Yağışların azlığı sebebiyle ormanlık bölge azdır. Sağlık Bakanlığı ne yazık ki bu konuda hastanenin kullanımı yönünde onay vermediği için bu konuda da bir karar yok. Buğday, arpa, çavdar, fiğ (hayvan yemi), mercimek, pancar, ayçiçeği, korunga yetişir. Sebzecilik önemli değildir. Lahana tarımı Kaynarca Köyü civarında yoğunlaşmıştır.
Buralardan çıkarılan buluntular Niğde müzesinde sergilenir.
Ülkemizde yetiştirilen patatesin yüzde 25 i Niğde'de yetişir ve en fazla elma ağacı da buradadır. ... Niğde'de patates yetişir, elma yetişir, kiraz yetişir, fasulye yetişir. Bunlara ilâveten baklagiller, ayçiçeği, patates, buğday, arpa, çavdar, fasulye, nohut, sarımsak ve şekerpancarı da yetişir. %26’sı çayır ve mer’a, % 30’u orman % 8’i tarıma elverişsizdir.
Lahana tarımı Kaynarca Köyü civarında yoğunlaşmıştır. Erzurum tarımında hayvancılık tarla ürünlerinden önce gelir. Bunlara ilâveten baklagiller, ayçiçeği, patates, buğday, arpa, çavdar, fasulye, nohut, sarmısak ve şekerpancarı da yetişir. Çok uzun ve ince yapıdaki dalları, boz renkli tüylerle kaplı ince sürgünlerden oluşur. Karaman'da Ne Yetişir? Türkiye’de en çok elma bu ilde yetişir.
Niğde'de ortalama nisbi nem %56'dır. Niğde’de apartman altında bulunan bir iş yerinde çıkan yangın söndürüldü. Ormanlar Toroslar bölgesinde, Hasan ve Melendiz dağlarının yüksek yamaçlarında bulunur. Nemin en fazla olduğu ay %80 ile şubat, en düşük olduğu ay %28 ile Ağustos ayıdır. İnşallah bütün illere yayılır. İl topraklarının % 36’sı tarıma elverişlidir. Asya’nın güneyinde doğal olarak yetişir. Niğde'de Bor İlçesi'nde Kaynarca lahanası üretilmektedir. Sebzecilik önemli değildir.
Geniş ovalara sâhib olmasına rağmen, akarsularının az olması yüzünden topraklardan gereği gibi faydalanılamamaktadır. Tarihinde Kapadokya Bölgesinde olmasıyla zengin mutfak kültürüne sahiptir. Asur ve Hitit dönemine ait yazılı belgelerde MÖ 1800’lü yıllardan itibaren 1.000 yıl süreyle bölgede Hititlerin hâkim olduğu belirlenmiştir. Yüksek hızlı trende ne yazık ki Niğde'nin adı geçmez hâle geldi. Niğde'de Ne Yenir? Amasya’da Pazar yerlerinde ve bir çok dükkanda Niğde elması satılıyor. Fakat meyvecilikte ileri durumdadır. 10 ile 15 metre arasında boylanır. Niğde ili, Misket elması ve gazozu ile meşhurdur. İnşallah Niğde’de misket elma üretimi daha da çoğalır. Niğde'de Bor İlçesi'nde Kaynarca lahanası üretilmektedir. Niğde yöresel lezzetleri; Niğde Tavası, Ayva Boranası, Elma Dolması, Mangır Çorbası, Halveter, Tirit, İlde 27 anaokulu, 496 ilkokul, 97 ortaokul, 8 mesleki ve teknik ortaokul, 17 lise, 17 mesleki ve teknik lise vardır. Niğde’de Bor İlçesi’nde Kaynarca lahanasıüretilmektedir. Niğde'de, Yunus Emre Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen 16 yaşındaki Nuray Demiralp, Z.T.
Niğde’de yerleşik yaşamın günümüzden on bin yıl öncesine kadar dayandığı tahmin edilmektedir. Bunlara ilâveten baklagiller, ayçiçeği, patates, buğday, arpa, çavdar, fasulye, nohut, sarımsak ve şekerpancarı da yetişir. Yaprakları 8 ile 15 cm uzunlukta, dar ve şeritler halindedir. Yazları yeşil, dalları sarkık formludur.
İlimizin ekonomisine katkıda bulunur. İklim çok sert olduğu için yetişen ürünler sayılıdır.
Salkım söğüt olarak da bilinir. Bunlara ilâveten baklagiller, ayçiçeği, patates, buğday, arpa, çavdar, fasulye, nohut, sarımsak ve şekerpancarı da yetişir.
Küçük yüz ölçümüne sahip olmasına karşın birçok ören yerine ev sahipliği yapar. Niğde ili Anadolu’nun buğday ambarı sayılan 10 il arasında yer alır. İlimizin Nüfusu