Antalya Tanıtımı İngilizce Slayt, Ordu Ünye Hava Durumu 30 Günlük, Amasya Amasra Kaç Km, Nüfusun Dağılışını Etkileyen Faktörler, Atatürk Üniversitesi AÖF Bölümleri, Ayvalık Altinovaya En Yakın Koyler, Malatya Hakkında Bilgi, Akhisar Musalar Köyü, Dalaman'da Gezilecek Yerler, Antalya Is Ilanları Mart 2020, Kahramanmaraş Huzurevi Iş İlanları, Lokum PAKETLEME Iş Ilanları, Çerkezköy Deniz Twitter, Istanbul Cafe Restaurant, Ağrı Nın Yemekleri, Belediye Otopark ücreti, Sungurlu Belediyesi Logo, Marmara Depremi Nerelerde Hissedildi, Erdemli Devlet Hastanesi Iş İlanları, Milas Ören Marmaris Arası Kaç Km, Edremit Sekreter Is Ilanları, Ağrı'nın Matematik Konumu, Çayırova Belediyesi Iskan Sorgulama, Türkiye'de çıkarılan Madenler Haritası, ALAPLI BELEDİYESİ çalışma Saatleri, Çakraz Alaaddin Motel, Forever Club Bodrum4,4(715)1,5 Mil Uzakta$129, Hürriyet Emlak Gebze Kiralık Daire, Akşehir-de Tren Kazası, Elazığ Insanlarının Kökeni, Tokat şivesi Maniler, Tokat Niksar Traktör Kazası, Lujo Bodrum Reklam Müziği,

Konya'da ulusal harekete karşı çıkan Vali'nin kuvvetlenmesi üzerine Heyet-i Temsiliye, buraya Albay Refet Bey'in gönderilmesine karar verdi. Halk Mehmet Vehbi Efendi’yi vali vekili seçti. Bu durumu gören Vali Cemal Bey 27-28 Eylül gecesi İstanbul'a kaçtı.

Cemal Bey yukarıda anlatıldığı üzere Kuva-yı Milliye’nin en büyük düşmanı, İngiliz Muhipleri Cemiyeti’nin üyesiydi. Bu durum karşısındadaha fazla dayanamayacağını anlayan Vali Cemal Bey … Cemal Bey, sağlığına kavuşunca, 'Menzil Müfettişi ve Ordu İdare Reisi' sıfatıyla 26 Aralık 191 2'de göreve başladı. Konya'da Delibaş Ayaklanması (2 Ekim-l5 Kasım 1920) Konya Valisi Cemal Bey'in zamanında hazırlanan kötü ortam, Bozkır ayaklanmasının bastırılmasına rağmen yok edilememişti.

Konya halkının da bu yeni gelişmeye verdiği desteği gören Vali Cemal Bey 27/28 Eylül 1919 gecesi Konya’yı terk ederek İstanbul’a dönmüştür. Konya halkının da bu yeni geliŞmeye verdiği desteği gören Vali Cemal Bey 27/28 Eylül 1919 gecesi Konya’yı terk ederek İstanbul’a dönmüŞtür.

Vali Cemal Bey 27/28 Eylül 1919 gecesi, polis korumasında trenle İstanbul’a kaçtı. Şehrin ileri gelenleri, Kuvayı Milliye taraftarı, sonradan Ankara Hükümeti’nde Şer’iye vekili olan Hoca Mehmed Vehbi Efendi’yi vali vekili seçtiler. TBMM'ye karşı içeride pek çok isyan çıktı.

Cemal Bey'in kaçışına sevinen Konya halkının ileri gelenleri müderris Mehmed Vehbi Efendi'yi Vali vekili seçti ve Konya, Temsil Heyetine bağlandı.

Vali Cemal Bey’in şehri terk etmesinin ardından valilik makamına vekil olarak Hadimli Mehmet Vehbi Efendi geçmiştir. Vali Cemal Bey 27/28 Eylül 1919 gecesi, polis korumasında trenle İstanbul’a kaçtı.

Malatya 12. bozkır'daki olaylar, vali cemal bey'in istanbul'a kaçtığı 27 eylül gecesi başladı. Şehrin ileri gelenleri, Kuvayı Milliye taraftarı, sonradan Ankara Hükümeti’nde Şer’iye vekili olan Hoca Mehmed Vehbi Efendi’yi vali vekili seçtiler.

Konya halkı bu haberi duyunca vatanseverlerin çabasıyla Vali'ye karşı birleşmeye başladılar. Bu gelişmeler karşısında Heyet-i Temsiliye, Albay Refet Bey’i (Bele) valinin tehlikeli faaliyetlerine son vermesi için görevlendirmiştir. Halk Mehmet Vehbi Efendi’yi vali vekili seçti.

Konya halkının da bu yeni gelişmeye verdiği desteği gören Vali Cemal Bey 27/28 Eylül 1919 gecesi Konya’yı terk ederek İstanbul’a dönmüştür.

Diğer taraftan Vali Cemal Bey, başına gelecekleri sezdi ve 25 polisin koruyuculuğunda bir yük katarıyla 27-28 Eylül 1919 gecesi İstanbul'a kaçtı.

Jandarma ve polis müdürlüklerine de istediği kişileri tayin ettiler. Vali Cemal Bey’in şehri terk edişinin ardından resmen kurulmuştur. Mazlumzade Osman Efendi’yi vali seçtiler.

Bu geliŞmeler karŞısında Heyet-i Temsiliye, Albay Refet Bey’i (Bele) valinin tehlikeli faaliyetlerine son vermesi için görevlendirmiŞtir. [12]

Konya'da ulusal iradenin egemen olduğu bir sırada, Ulusal Mücadele'ye karşı, gericiliğin ve Padişah'ın etkisi ile ilk isyan hareketi Konya' nın güneyinde Bozkır'da çıktı. Delibaş tarafından çıkartılan ve Konya çevresinde de yayılan ayaklanmanın bastırılması için Kolordu Komutanı Derviş Paşa ve İçişleri Bakanlığı görevini de yapan Albay Refet Bey görevlendirildiler. İsyan için gerekli zemin Vali Cemal Bey zamanında, Sait Molla, Zeynelabidin ve Rahip Frew tarafından hazırlanmış, fakat Refet Bey’in bölgeye gelmesi ve Bozkır isyanının önlenmesi ile nisbi bir sükûna kavuşmuştu. Konya halkının da bu yeni gelişmeye verdiği desteği gören Vali Cemal Bey 27/28 Eylül 1919 gecesi Konya’yı terk ederek İstanbul’a dönmüştür. Konya’da bu gelişmeler olurken Millî Mücadeleye karşı ilk … Vali Cemal Bey’in şehri terk etmesinin ardından valilik makamına vekil olarak Hadimli Mehmet Vehbi Efendi geçmiştir. [12]