Antalya SATILIK YAZLIK, Tat Gıda Iş Görüşmesi, Aydın Yeni Haber, Ankara Kayseri Kaç Saat Sürüyor Otobüsle, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Konyaaltı Belediyesi E-imar, Tunçbilek Belediye Başkanı Kim Oldu, Sosyal Destek Paketi Sorgulama, Karabük Üniversitesi Nasıl Forum, Kazdağları Yeşilyurt Köyü Satılık Ev, Ören Haritası Ve Uydu Görüntüleri, Tokat Halk Oyunları Kursu, Akşehir İzmir Arası Kaç Km, Elazığ Nereye Yakın, Milet Antik Kenti Giriş ücreti, Malatya Etnik Yapısı, Çorlu Mahalleleri Gösteren Harita, Bodrum Turgutreis Kiralık Ev, Izmir'de Büyük Deprem Ne Zaman Olacak, Bursa Bilecik Bozüyük Arası Kaç Km, GEZİLECEK Yerler Listesi, Bandırma Belediyesi Sosyal Yardımlaşma, Elazığ Ağın Etnik Yapısı, Yurdumuzun Doğusunda Bizlere Komşu Olan ülkeler Hangileridir,

Deniz seviyesinden 1054 m yüksekte bulunan Ereğli’nin genel nüfusu 31.12.2018 tarihi itibari ile Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre 145.389’dir. Şehrin isminin nereden geldiğine dair birçok rivayet vardır. Bunların en tanınmış olanlarından biri de Konya Ereğli'dir. Ereğli, İç Anadolu yaylasının Konya Ovası ile güneye uzanan ve Toroslar'da son bulan, denizden 1054m yükseklikteki düzlüğe kurulmuş olup ilçe 37 - 38 kuzey enlemi ile 35,5 - 34,5 doğu boylamı arasındadır. Bu gün ne yazık ki bu imkânı şehir kaybetmiş bulunmaktadır.

15.14.Ereğli: Ereğli ülkemizde 15 ayrı yerleşim yerinin adı olarak kullanılmaktadır. Osmanlı Devletinin son döneminde Konya Vilayetine bağlı bir kaza merkezi olan Ereğli, cumhuriyet döneminde de Konya'nın ilçesi olma durumunu devam ettirdi.

2260 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Konya-Ereğli köklü tarihi ile diğer yerleşim birimlerine göre 1945-1990 arası sanayisi ve kent standartlarında elde ettiği haklı şöhreti ile daha ünlü ve ön planda idi.

Adı, Kibistra, Cybistra, Kybetra olarak anılan Ereğli ilçesinin kurulduğu yöreye zaman içinde Tuvana, Tihana, Tuvanuva isimleri de verilmiştir. Rüstem Paşa Kervansarayı,Mimar Sinan'ın eseridir.Güney tarafı kapısına "Bağdat Kapısı",batı tarafı kapısına ise "Konya Kapısı" denir.Hanın ana kapısı önünde iki Bizans sütün başlığı bulunurmuş eskiden.